LAAGSTE PRIJS VAN DE BENELUX
Laagste prijs groot

Daarom koop je de beste game pc bij Computer-Bestel.nl.

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN
8,7
240 beoordelingen
% beveelt ons aan
Nooit meer teveel betalen voor jouw GamePC
HULP NODIG?

Telefoon grootNeem dan contact op!
0512 - 751264
info@computer-bestel.nl

Het Perfecte Toetsenbord Voor Jou

Computer-Bestel.nl
Geplaatst op 13 July 2017  |  0 reacties  |  Door Richard  |  Hardware

Afbeelding van Het Perfecte Toetsenbord Voor Jou

Mechanische toestenborden… Wij willen er allemaal wel één. Dan sta je voor de keuze… Welke “switch” moet ik hebben? Bruin? Rood? Wat is is nu precies het verschil er tussen? Je bent niet de enige, veel mensen hebben last van deze onduidelijkheid. Daarom zetten wij het hier op een rijtje.

SOORTEN MECHANICAL KEYBOARD SWITCHES

De meeste voorkomende toetsen zijn die van Cherry. Wij gaan het hebben over 6 van deze Cherry MX toetsen.

Cherry MX Blue

Het eerste wat op valt is dat het een luide en scherpe klik geluid geeft, wat kenmerkend is voor een mechanische toetsenbord, maar dit is een van de luidere toetsen van de zes. De toets voelt wat zwaar aan, wat niet altijd handig is in spellen zoals Counterstrike Global Offensive, League of legends etc. Hier moet je namelijk een snelle reactie vermogen hebben en alle milliseconden helpen, wanneer een toets te veel moeite kost merk je dit. 

Cherry MX Red

Vergeleken met de Cherry MX Blue is deze minder luid en voelt licht aan, maar nog steeds dat kenmerkende gevoel van een mechanische toetsenbord. Doordat dit een lichte toets is en licht aanvoelt is dit perfect voor gamen, maar omdat hier geen merkbare klik in zit kan dit een minder gewenste toets onder de typers zijn.

Cherry MX Purple

De Cherry MX Purple is nog stiller dan de Cherry MX Red, maar heeft wel een merkbare klik waardoor je weet wanneer hij geactiveerd is. Net zoals de Cherry MX Blue is dit een lichte toets om in te drukken. Perfect voor de gamers die een stille en/of een merkbare klik toets willen hebben.

Cherry MX Green

Met een benodigde kracht van 80g is dit de zwaarste toets van de zes. Daarnaast is hij luid en heeft hij een merkbare klik, waardoor je precies weet wanneer hij geactiveerd is. Dit is niet een aanrader voor de snelle reactie gamers, maar dit kan een fijne toets zijn voor het verwerken van tekst.

Cherry MX Black

Dit zit qua kracht tussen de Cherry MX Blue en Green en heeft geen merkbare klik, netzoals de Cherry MX Red. Dit is voor de liefhebber van zwaardere toetsen en kan voor gamen gebruikt worden, maar valt wat af voor de typliefhebbers door het gebrek aan een merkbare klik.

Cherry MX Brown

De Cherry MX Brown is licht om in te drukken, even licht als de Cherry MX Red en is net zo stil. Dit is in principe de Cherry MX Red, maar dan met een merkbare klik. Dus perfect voor de gamers die ook nog veel typen.

Cherry Toetsen

WELKE MOET IK HEBBEN?

Dus welke moet ik nu kiezen? Het enige wat ik mee kan geven is dat lichtere toetsen beter zijn voor de gamers die snelle reactie spellen spelen zoals alle FPS of League of Legends etc. En voor typen is een merkbare klik heel fijn. Nu kun je alle toetsen zowel gamen als typen, maar er zit een klein verschil in. Een slimme zet is om een Cherry MX Switch tester te proberen. Hiermee kun je alle zes toetsen uitproberen en kijken welke geschikt is voor jou.LAAT EEN REACTIE ACHTER
Naam :
E-mail :