Verkrijg de volledige gebruikerservaring door akkoord te gaan met onze Cookie en Privacy verklaring. Weten waarmee je akkoord gaat? Check onze Privacy verklaring.
Accepteren
LAAGSTE PRIJS VAN DE BENELUX
Laagste prijs groot

Daarom koop je de beste game pc bij Computer-Bestel.nl.

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN
8,8
230 beoordelingen
96% beveelt ons aan
Nooit meer teveel betalen voor jouw GamePC
HULP NODIG?

Telefoon grootNeem dan contact op!
0512 - 751264
info@computer-bestel.nl

Welke processor moet ik kiezen?!

Computer-Bestel.nl
Geplaatst op 3 August 2017  |  0 reacties  |  Door Richard  |  Hardware

Afbeelding van Welke processor moet ik kiezen?!

Er is veel gebeurd de laatste tijd. Er zijn met name veel nieuwe processoren uitgekomen. Wanneer ik rond vraag merk ik dat meer dit probleem hebben. Welke processor moet ik nu kiezen? AMD Ryzen, AMD Threadripper, Intel Core i9 of Skylake? Daarom zet ik alles op een rijtje en hopelijk alle onduidelijkheid te verhelpen.

TE VEEL KEUZE?

Laten wij beginnnen met de meest recente processoren, AMD Threadripper en Intel Core i9. Bij het kijken naar de verschillen kom je een algemene trend tegen. De Threadripper is stukken goedkoper, terwijl het op papier vergelijkbaar is met Intel Core i9. Is Intel nu heel duur of zijn de Intel processoren daadwerkelijk beter? Als wij naar de benchmarks kijken kunnen we zien dat de processoren van zowel Intel als AMD vergelijkbaar zijn en soms komt Intel hier als betere uit. Intel steekt er niet genoeg boven uit om de prijs verschillen te overbruggen in mijn mening. Dus tussen deze twee processoren reeksen kies ik voor AMD.

AMD Threadripper

  • Threadripper 1950X ($1000)
  • Threadripper 1920X ($800)
  • Threadripper 1900X ($550)


Intel Core i9

  • Intel Core i9 7960X ($1700)
  • Intel Core i9 7920X ($1200)
  • Intel Core i9 7900X ($999)

AMD RYZEN VS INTEL SKYLAKE

Misschien heb je hier al wat onderzoek naar gedaan en heb je al een mening. Voor degenen die hier nog wat onduidelijkheden hebben wij het er in het kort nog over. De Ryzen processoren zijn vergeleken met de Intel processoren beter in de taken van een workstation(foto's/video's bewerken etc.), maar zijn iets minder in het gamen. Dus bij deze twee reeksen is de keuze die je moet afleggen vrij simpel. Gebruik jij jouw Computer meer als een Game PC of een Workstation?  Als jij meer gamed dan met Photoshop bezig bent, kies dan Intel. Photoshop jij meer dan gamen, kies dan Ryzen.

Beste keuze processor

WELKE REEKS MOET IK DAN KIEZEN?

Tenzij jij zware programma's gebruikt en echt een absurb goede Computer nodig hebt, kies voor AMD Ryzen of Intel Skylake.LAAT EEN REACTIE ACHTER
Naam :
E-mail :