Verkrijg de volledige gebruikerservaring door akkoord te gaan met onze Cookie en Privacy verklaring. Weten waarmee je akkoord gaat? Check onze Privacy verklaring.
Accepteren
LAAGSTE PRIJS VAN DE BENELUX
Laagste prijs groot

Daarom koop je de beste game pc bij Computer-Bestel.nl.

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN
8,7
240 beoordelingen
85% beveelt ons aan
Nooit meer teveel betalen voor jouw GamePC
HULP NODIG?

Telefoon grootNeem dan contact op!
0512 - 751264
info@computer-bestel.nl

Hoe stream je pc-games naar je woonkamer?

Gamersnet.nl
Geplaatst op 28 February 2017  |  0 reacties  |  Door Tom Kauwenberg  |  Hardware

Wie een dikke set-up heeft, wil deze vaak op zoveel mogelijk plekken kunnen benutten. De woonkamer is aardig terrein om te veroveren voor je game-pc, maar dat komt vaak wel met een prijs...

Verover de woonkamer
Over het algemeen geldt dat de wereld van pc's vooral aan het bureau leeft, terwijl de televisiebank het vaste territorium van de console is. Een echte power-user wil dat stigma echter doorbreken, maar vaak lukt dat niet zonder extra hardware.

Natuurlijk: de gamers die simpelweg een HDMI-kabel naar hun televisie kunnen trekken en beschikken over draadloze randapparatuur, zijn gezegend. Maar niet iedereen kan meters aan HDMI-kabel strak door het huis spannen. Juist voor die gebruikers bestaan apparaten als de NVIDIA Shield TV en de Steam Link, om je het leven toch een tikkeltje makkelijker te maken.

De Chromecast voor de gamer?
In wezen zijn deze apparaten een soort veredelde Chromecasts voor de gamer. Middels een verbinding binnenshuis (draadloos of bekabeld) wordt het mogelijk de gameplay van je pc richting de televisie te streamen. Klinkt omslachtig, maar werkt intuïtiever dan gedacht.

Steam Controller en Steam Link
De Steam Link dient in dit opzicht vooral als een directe voortzetting van de Steam Big Picture-modus in de woonkamer. Kort door de bocht, maar effectief. NVIDIA's Shield TV neemt hier meer de vorm van een compleet mediacentrum, waarover ook hoogwaardige game-streams mogelijk worden gemaakt. Met een enigszins fatsoenlijke verbinding blijft nare input lag minimaal, en wordt het mogelijk om je games één-op-één door te sluizen. Zelfs in 4K-resolutie met hogere framerates, mits de verbinding dat toestaat.

Niet voor de faint of heart
Dat alles klinkt als een heerlijke tegemoetkoming; maar kanttekeningen zijn zeker aanwezig. Een simpele Steam Link bedraagt al snel €54.99, waar een nieuwe Shield je minimaal een goede €229.99 gaat kosten, zij het dat daarbij wel een controller, een eigen NVIDIA Tegra-processor en intern flashgeheugen (vanaf 16 GB) inbegrepen zit.

In veel opzichten probeert de Shield TV een ambitieus, eigen apparaatje te zijn, maar het heeft zeker haken en ogen. De controller doet in veel opzichten onder aan die van een 'volwaardige' console, en als gamer voelt het gebruiken van Android voor je game-apparatuur toch een beetje onwennig aan. Kun je daarmee leven of zie je juist mogelijkheden om zaken naar je eigen hand te tweaken, dan doe je er zeker goed aan om je woonkamer misschien uit te breiden met een high-tech doosje als deze...

Meer weten over deze stream-mogelijkheden voor je game-systeem? Klik dan ook eens door naar de NVIDIA Shield TV review of de Steam Link video-recensie op GamersNET.nl!LAAT EEN REACTIE ACHTER
Naam :
E-mail :