LAAGSTE PRIJS VAN DE BENELUX
Laagste prijs groot

Daarom koop je de beste game pc bij Computer-Bestel.nl.

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN
8,7
240 beoordelingen
85% beveelt ons aan
Nooit meer teveel betalen voor jouw GamePC
HULP NODIG?

Telefoon grootNeem dan contact op!
0512 - 751264
info@computer-bestel.nl

AMD Ryzen vs Intel Coffee Lake

Computer-Bestel.nl
Geplaatst op 16 October 2017  |  0 reacties  |  Door Richard  |  Hardware

Afbeelding van AMD Ryzen vs Intel Coffee Lake

Intel heeft sinds kort de nieuwe generatie processoren bekend gemaakt. De 8ste generatie genaamd Coffee Lake is het antwoord van Intel op de AMD Ryzen processoren. Maar welke processoren zijn nu beter?

AMD RYZEN VS INTEL COFFEE LAKE

De Ryzen processoren van AMD waren een rake klap als concurrentie voor Intel. Voor de zelfde of in sommige gevallen lagere prijs kreeg je meer cores en met een overclock redelijk dezelfde prestaties uit een Ryzen processor vergeleken met de 7de generatie van Intel. Nu heeft Intel het aantal cores in de i3 verdubbeld en in de i5 en i7 van 4 naar 6 cores gebracht. Dit gaat samen met de fantastische single-core prestaties om een duidelijk antwoord te geven aan AMD, maar is dit genoeg?

Ryzen 5 vs Intel I5

Intel heeft het aantal cores van de I5 processoren verhoogd naar 6, evenveel als de Ryzen 5 1600 en 1600X. De I5 heeft geen hyperthreading en de Ryzen 5 wel. Omdat de foto/videobewerking programma's hier gebruik van maken is de Ryzen voor deze doeleinden de beste keuze.
Voor gamen blijft Intel toch het beste dankzij de single-core prestaties, maar de Intel processoren blijven toch prijziger. En de prestaties komen redelijk dicht bij elkaar bij het overclocken van Ryzen en dankzij de goede standaard koelers van AMD bespaar je hier ook nog eens op. Dus voor de beste prestaties, kies Intel i5. Voor de beste prijs kwaliteit verhouding, kies Ryzen 5.

Ryzen 7 vs Intel I7

Voor alleen gamen heb je niet meer dan een i5 of Ryzen 5 nodig. Dus als je alleen voor gamen gaat kies de Intel i5 of Ryzen 5. Deze processoren zijn voor de foto/videobewerkers die een zware workstation nodig hebben. En op dit gebied wint de Ryzen zonder twijfel. Omdat de vaak gebruikte programma's gebruik kunnen maken van meerdere cores en Ryzen in totaal 8 cores en 16 threads heeft vergeleken met Intel i7 die maar 6 cores en 12 threads heeft. 

Stel hier jouw Intel Game PC samen!

Stel hier jouw Ryzen Game PC samen!LAAT EEN REACTIE ACHTER
Naam :
E-mail :