Verkrijg de volledige gebruikerservaring door akkoord te gaan met onze Cookie en Privacy verklaring. Weten waarmee je akkoord gaat? Check onze Privacy verklaring.
Accepteren
LAAGSTE PRIJS VAN DE BENELUX
Laagste prijs groot

Daarom koop je de beste game pc bij Computer-Bestel.nl.

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN
8,7
240 beoordelingen
85% beveelt ons aan
Nooit meer teveel betalen voor jouw GamePC
HULP NODIG?

Telefoon grootNeem dan contact op!
0512 - 751264
info@computer-bestel.nl

Negen tips voor het samenstellen van jouw Game PC


Sinds December 2020 hebben wij een vernieuwde pagina geschreven over het samenstellen van een GamePC. Bekijk deze hier.

Een game computer samenstellen is eenvoudiger dan je denkt. Met behulp van een paar slimme trucks wordt jouw nieuwe computer ook een top samenstelling!

Tip 1: Voordat je gaat samenstellen…

Bedenk de meest intensieve taak die jij met je computer wil gaan doen. Zodra jij namelijk weet wat deze taak is dan hoef je alleen maar een computer samen te stellen die krachtig genoeg is voor deze ene taak. Alle andere taken kan die dan ook zonder problemen aan. Processor intensieve taken zijn voornamelijk: video en foto bewerking. Taken die veel vragen van je videokaart zijn games en 3D tekenen.

Tip 2: Laat je niet beïnvloeden door je budget.

Veel van onze klanten stellen een computer samen die exact past bij hun budget. In veel gevallen sluit een computer die minder duur is ook al aan op de wensen van de klant. Heb je een snelle computer nodig die geschikt is voor MineCraft, internet en films kijken. Dan hoef je echt geen computer samen te stellen voor 1000 euro.

Tip 3: houdt rekening met uitbreidingen in de toekomst.

Uitbreiden van je computer is veel voordeliger dan de aanschaf van een compleet nieuw systeem. De meeste computers die je bij ons kunt samenstellen zijn goed uitbreid baar. Componenten die uit te breiden vallen zijn: Geheugen, videokaart en opslag. In sommige gevallen is het ook interessant om de processor up te graden(van een I3 naar een I7 bijvoorbeeld). Als je een videokaart later wil uitbreiden is het verstandig om een iets grotere voeding te nemen en wellicht een behuizing die geschikt is voor lange videokaarten.

Tip 4: vergeet je vooroordelen over AMD.

AMD is in veel gevallen een betere keuze dan Intel. Zeker als je budget onder de 1000 euro is. AMD is namelijk een stuk aantrekkelijker geprijsd terwijl de prestaties vergelijkbaar kunnen zijn met die van een Intel Processor. Mocht je graag wat extra’s bij je computer nemen(SSD, wifi, duurdere behuizing) kies dan voor een AMD processor bij het samenstellen. Dan heb je namelijk veel meer prestatie voor het zelfde geld.

Game PC Adviezen
Tip 5: Stel zelf je Game computer samen maar laat hem door ons bouwen.

Voor het geld hoef je het echt niet te doen. Gemiddeld gezien bespaar je 100 euro als je de computer zelf bouwt. Als je dan gaat kijken hoeveel je daar voor moet doen: Bestellen bij meerdere shops(dus garantie loopt via meerdere shops), zelf bouwen en zelf installeren. Dan heb je daarnaast nog te maken met het stukje kwaliteit. Niks om jouw hoor! Je bent vast enorm technisch en naast het samenstellen kun je de Game PC vast en zeker ook bouwen. Echter assembleer je er waarschijnlijk geen 10 op een dag en de kwaliteit van je ‘build’ zal dus ook niet te vergelijken zijn met iemand die wel 10 op een dag assembleert. Gewoon lekker door ons laten doen dus ;-)

Tip 6: Begin met de processor, geheugen en de videokaart.

Bij het samenstellen zijn deze drie componenten het meest belangrijke. Zij bepalen namelijk voor 99% de prestaties van jouw Game PC. Op het moment als je deze onderdelen hebt gekozen dan zullen de andere keuzes(als moederbord, opslag, behuizing keuze, etc.) een stuk makkelijker en overzichtelijker worden.

Tip 7: Trek een kabel als je wilt gamen!

Mocht je een Game PC willen kopen, zorg dan ook voor een LAN kabel naar je Game PC. Gamen op WiFi is namelijk waardeloos, zeker als je spellen snelle multiplayer(League of Legends) spellen speelt. Mocht je toch genoodzaakt zijn om bij je computer WiFi aan te schaffen. Kies dan gelijk voor de beste WiFi tijdens het samenstellen!

Tip 8: Een SSD opslag altijd doen, mits er budget voor is.

SSD staat voor Solid State Drive. Deze opslag schijf is tot wel 10x sneller dan een traditionele harde schijf. Het is even een investering maar als je eenmaal gewent bent om met een SSD te werken dan wil je niet meer zonder. Je Windows(en andere programma’s) zullen hierdoor veel sneller reageren/functioneren. Je gebruikersgemak neemt hierdoor enorm toe. Game PC samenstellen zonder SSD? Weet wat je doet!

Tip 9: Wees niet bang om advies te vragen.

De wereld van de hardware is groot, omvangrijk en vaak niet even duidelijk. Mocht je in het verleden je eigen computer hebben samengesteld dan wil dit nog niet zeggen dat dit in de toekomst ook weer even gemakkelijk zal gaan. Computer componenten worden namelijk snel opgevolgd en hierdoor is de informatie van 2 jaar terug vaak al weer erg veroudert. Neem nou de SSD kaart; 3 á 4 jaar geleden had bijna niemand een SSD kaart in zijn computer. Tegenwoordig is een SSD bijna niet meer weg te denken bij een samengestelde Game PC.